Skip to main content

Dank je wel!

MET ELKAAR,

VOOR MEKAAR

Deze bedrijven en organisaties dragen het initiatief “Met de pet rond” een warm hart toe. Zij vertellen zelf waarom dat is. Samen met hen gaan we verder op weg naar meer verbinding en begrip tussen platteland en stad.

Met de pet rond - Ambassadeur: Joost van Oostrum

Joost van Oostrum

Joost van Oostrum, Burgemeester van de Gemeente Berkelland, vertelt waarom hij “Met de pet rond” een warm hart toedraagt:

“Met de pet rond” beschrijft in beeld en woord wat er aan de hand is bij veel gezinnen op het platteland. Onze boeren en hun gezinnen zijn volop in het nieuws als het gaat om het vinden van oplossingen voor de stikstofproblematiek. Theoretische mogelijkheden en onmogelijkheden vullen kranten en nieuwsbulletins. Daarbij gaat het altijd om het woord perspectief. Dat is terecht! Perspectief voor de agrarische sector in een veranderende wereld. Perspectief in een wereld waar de waardering voor eerlijke en gezonde voeding onder druk staat.

Wat echter te vaak vergeten wordt is wat dit betekend voor de jeugd. Voor onze jeugd. Voor al die meisjes en jongens die leven op het platteland. Die samen met vader en moeder aan de keukentafel zitten. Die meekrijgen hoe onzeker hun toekomst is. Die vragen hebben over hoe het verder moet en of zij daar een rol in kunnen, willen en mogen spelen. Dragen zij straks net zo trots de pet van opa? De verhalen die “met de pet rond” beschrijft verdienen onze aandacht.
Daarom steun ik als burgemeester van Berkelland dit initiatief van harte.’

Dank voor je warme support Joost!

Met de pet rond - Ambassadeur: Sitework

Sitework

Derek van Altena, directeur van Sitework, vertelt waarom hij en zijn team kosteloos de nieuwe website bouwen voor ‘Met de pet rond’.

‘Een verhaal dat niet vaak wordt verteld. Uniek door het vanuit een andere ‘hoek’ en prachtig in beeld te brengen. Natuur en boeren worden nu vaak tegenover elkaar geplaatst, maar juist het verbindende karakter vanuit deze kinderen spreekt ons erg aan. Dat is ons inziens van groot belang voor de toekomst. Maar ook het behoud van de cultuur en het karakter van o.a. ons werkgebied ‘de Achterhoek’. Wij dragen dit initiatief dus een ‘warm hart’ toe!

Met mekaar voor mekaar!
Derek en team Sitework, bedankt!
Met de pet rond - Ambassadeur: Locis Adviseurs

Locis Adviseurs

Locis Adviseurs draagt ‘Met de pet rond’ een warm hart toe. Rob Aagten en Joachim Tuenter, directieleden van Locis Adviseurs uit Varseveld, vertellen waarom:

“Wij komen als adviseurs volop bij agrariërs op het bedrijf. En daarbij merken wij dat de gemiddelde boer het steeds moeilijker vindt om het bedrijf te continueren. Dit komt zeker ook door de onduidelijke en steeds veranderende regelgeving. Maar wat daarin verder ook een belangrijke rol speelt is de negatieve publiciteit die de sector als geheel dikwijls krijgt. Vooral om die reden is het belangrijk dat boeren en burgers dichter bij elkaar komen en elkaar beter begrijpen.

“Met de pet rond” kiest een mooie insteek om die kloof te helpen dichten. De hoofdrol is weggelegd voor tientallen jonge boeren en boerinnen. Door de prachtige zwart-wit foto’s en hun verhalen “van aan de keukentafel en achter de staldeur” geven zij je een persoonlijk inkijkje in het opgroeien op de boerderij anno 2022.

Dat heeft een eerlijk en mooi tijdsbeeld opgeleverd en het is vooral ook een uitnodiging aan “Boeren, burgers en buitenlui” … dus aan iedereen om er samen over in gesprek te gaan.
Wat ons betreft is dat een mooie route naar het vergroten van het onderling begrip en het versterken van de verbinding tussen het platteland en de stad.”

Wij dragen dit initiatief daarom een warm hart toe. Mede omdat de jeugd de toekomst heeft.

Met mekaar voor mekaar!
Rob, Joachim, en team , bedankt!

Met de pet rond - Ambassadeur: Scharenborg Beltrum

Scharenborg Beltrum

Scharenborg Beltrum draagt ‘Met de pet rond’ een warm hart toe. Edwin Penterman , directeur van Scharenborg uit Beltrum, vertelt waarom:

“Met ons ruim 60-jarig bestaan in de mooie achterhoek, waarbij onze wortels mede liggen in de agrarische sector, past deze pet ons helemaal!
Een prachtig boek vol verhalen en foto’s van jonge boeren en boerinnen uit 50 families. De verhalen geven een persoonlijk inkijkje in het opgroeien op de boerderij vandaag de dag en de vragen over hun toekomst.

Wij vinden het een geweldig initiatief!
En daarom geven wij op een later moment een aantal van deze boeken weg via onze eigen Facebookpagina.”

Bij “Met de pet rond” vinden we dit een supergaaf idee!
“Volg alvast de Facebookpagina van Scharenborg Beltrum en blijf op de hoogte over hun gave actie: https://www.facebook.com/scharenborgbeltrum

Met mekaar voor mekaar!
Edwin, en team Scharenborg, bedankt!

Metgijs.nl

MetGijs.nl draagt ‘Met de pet rond’ een warm hart toe. Erik Reefhuis, directeur van GIJS, vertelt waarom:

‘Als boerenzoon kijk ik met veel plezier terug naar mijn kindertijd, maar zeker ook als vader van 3 kinderen die opgroeien op het platteland van Holten (Ov.) zie ik het kind zijn en leven op het platteland als een meerwaarde. Het samen ontdekken, spelen en werken op de boerderij gaf mij de ruimte mij te ontwikkelen met praktisch inzicht, lef en een goed boerenverstand. De gastvrijheid op het platteland, het samen aanpakken en de schoonheid van de natuur zijn elementen die je vormen als kind, dit is zeer waardevol voor verdere toekomt van het kind. Het is mooi dat deze jeugdige avonturen gebundeld worden in een uniek boek zodat deze enthousiaste verhalen gedeeld kunnen worden in het hele land.

Als directeur en eigenaar van voer- en adviesorganisatie GIJS heb ik dagelijks profijt van mijn boerenverstand bij het nemen van de soms lastige zakelijke beslissingen. In mijn team werk ik graag met jeugd van ‘boeren komaf’, kortom de levensles van het platteland mag niet verloren gaan. We hopen dat door deze verhalen nog meer begrip voor mekaar kan ontstaan en het de verbintenis tussen stad en platteland vergroot.’

Met mekaar voor mekaar!
Erik Reefhuis en team GIJS, bedankt!

Met de pet rond - Ambassadeur: IJsboerderij & Camperpark 't Dommerholt

IJsboerderij & Camperpark ’t Dommerholt

IJsboerderij ’t Dommerholt en Camperpark ’t Dommerholt dragen ‘Met de pet rond’ een warm hart toe. Wilbert en Erna Evenhuis, eigenaren van IJsboerderij & Camperpark ‘t Dommerholt, vertellen waarom:

“Wij als rasechte “Achterhookers” merken maar al te vaak dat de kloof tussen de stad en het platteland groter wordt. “Goh, werkt dat zo?” en “Melk komt toch uit de fabriek?” zijn reacties die wij regelmatig horen op onze ijsboerderij maar ook op ons camperpark. We hopen dat door het initiatief “Met de pet rond” de kloof tussen stad en platteland wordt verkleind. Om zo meer begrip en respect voor het mooie boerenleven en voor elkaar te krijgen.

Echte verhalen uit de praktijk van onze jonge boeren en boerinnen, in combinatie met de prachtige foto’s, maakt het boek uniek. De jongs en deerns geven met het boek een inkijk in hún boerenleven, hun passie voor de dieren en de natuur, en hoe zij het beleven dat lang niet alles vanzelf gaat en vanzelfsprekend is.

Nuchter boerenverstand, verbinding met elkaar, en anpakk’n, zijn zomaar een paar steekwoorden die we de komende jaren hard nodig zullen hebben. “De jeugd heeft de toekomst”, wordt er vaak gezegd. Maar laten we dan met z’n allen, stad en platteland, zorgen dat die toekomst er voor hen dan ook is!

Omdat wij het belangrijk vinden dat mensen niet over elkaar praten maar juist met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp is het boek ‘Met de pet rond’ is na volgende week bij ons te koop.”

Met mekaar voor mekaar!
Wilbert, Erna, en team, bedankt!

Met de pet rond - Ambassadeur: Fertiplus

Fertiplus

FertiPlus draagt ‘Met de pet rond’ een warm hart toe. Max en Ria van de Kerkhof zijn eigenaar van FertiPlus in Ruurlo, zij vertellen waarom:

“Dit project draagt bij aan een positievere beeldvorming van onze boeren. In dit prachtige boek komen onze “toekomstige boeren en boerinnen” aan het woord, die op een enthousiaste manier een inkijkje geven in hun leven op de boerderij. Daarnaast maken ze op een ongedwongen manier duidelijk waarom het voortbestaan van de landbouw en veeteelt zo belangrijk is!

Als geboren plattelanders begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk de boeren zijn die voor onze eerste levensbehoefte zorgen. Met de veranderende regelgeving en alle negatieve publiciteit wordt het de boeren erg moeilijk gemaakt om hun bedrijf te continueren. In de stad is de afstand tussen boer en burger inmiddels zo groot, dat er nauwelijks besef is hoe groot de impact is van de besluiten in den Haag! Er moet dus meer verbinding komen tussen het platteland en de stad! Dit initiatief is wat ons betreft een uitstekend middel om deze verbinding tot stand te brengen.

Hoe mooi zou het zijn als in ieder geval 1 exemplaar van dit prachtige boek in handen komt van onze minister-president in den Haag, of op z’n minst bij het ministerie van Landbouw? Door er met elkaar over te praten en dit zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen proberen we dit doel te bereiken. Wie doet er met ons mee?

Max en Ria van de Kerkhof

Met mekaar voor mekaar!
Max, Ria en team, bedankt!

Met de pet rond - Ambassadeur: Janet's Keetering

Janet’s Keetering

Janet Lutke Willink- Schepers, eigenaresse van Janet’s KEETering vertelt waarom ze “Met de pet rond” een warm hart toedraagt :

Ik ben geboren op een boerderij, opgegroeid op een boerderij èn woon nu met mijn gezin op een boerderij. We hebben een zoon, die ook een toekomst ziet in de boerderij.

Ik heb 31 jaar in de horeca gewerkt, totdat ik eind 2019 de volgende stap heb genomen en een eigen KEET heb aangeschaft. Niet zomaar een keet maar een KEET op wielen, een ‘mobiele keuken’.

Met mijn mobiele keuken bak ik ‘op locatie’ onder andere pannenkoeken en poffertjes. Ik kom op veel verschillende locaties, en ik merk èn hoor, dat de zorgen bij de boeren steeds groter worden. Voor het beslag van mijn pannenkoeken gebruik ik steevast verse producten zoals verse boerderijmelk, verse eieren, en meel van de molen. En ik merk telkens weer, dat veel meer mensen dan je zou verwachten, echt geen flauw idee hebben waar al die lekkere verse producten vandaan komen, en wat er allemaal op een boerderij gebeurt.

In het boek van ‘Met de pet Rond’ geven de jonge ‘boerderij-kinderen’ een mooi beeld over het opgroeien op de boerderij, de omgang met dieren en de natuur. Met de prachtige foto’s van Erika Klein Kranenbarg erbij, is het een uniek boek geworden.

Ik draag mijn steentje dan ook graag bij aan dit positieve initiatief. Met veel liefde en plezier geef ik alle kids, tijdens de boekpresentatie op de boerderij, een lekkere versgebakken pannenkoek cadeau! Deze boerderij-kinderen hebben toch maar even hun verhaal gedaan voor dit geweldige boek, en de jeugd heeft de toekomst! Hopelijk is die mooie toekomst er voor alle kinderen, van platteland tot stad. Dus: “Praat niet over mekaar, maar met mekaar! Ga samen het gesprek aan en gebruik je nuchtere boerenverstand.

Heerlijke groet,

Janet Lutke Willink

Met mekaar voor mekaar!
Janet, hartstikke bedankt voor je mooie en lekkere gebaar!

Sturris Ruurlo

Paul en Wilma Arink -Sturris zijn mede-eigenaar van Sturris Ruurlo Loonwerk Ruurlo, zij vertellen waarom:

Wij zijn geboren en getogen in de Achterhoek, op het platteland. Daardoor en door ons bedrijf, is het boerenleven ook een belangrijk deel van ons leven. Als realistische mensen en ondernemers zien wij dat er in onze omgeving zorgen zijn maar wij zien absoluut ook dat er met daadkracht, energie, liefde voor het agrarische vak, natuur, dier en cultuur positief aan een gezonde toekomst wordt gewerkt. Hier op het platteland doen we dat voor elkaar en met elkaar. Dat is mooi, en dat maakt ons trots!

De wil die met “Met de pet rond” heeft, om een beweging in gang te zetten die kan zorgen voor nog meer verbinding tussen het platteland en de stad spreekt ons aan. Want dat is hoognodig. Wij geloven erin dat je niet over elkaar maar met elkaar moet praten om meer begrip voor elkaar te krijgen.

“Met de pet rond” geeft een prachtig, puur en oprecht beeld, door de ogen van jonge boerenkinderen, met recht uit het hart verhalen over het opgroeien op de boerderij. Het is prachtig in beeld gebracht door Erika klein Kranenbarg. Het boek ‘Met de pet rond’ geeft je een eerlijke inkijk in het leven van deze kids.

Wij hopen dat iedereen die het leest en bekijkt er iets uit kan halen om wat van te leren en er ook van kunnen genieten om een stukje mee te beleven bij hoe het opgroeien op een boerderij is.

Dit is waarom wij het zo’n warm hart toedragen.

Paul en Wilma Arink-Sturris.

Met mekaar voor mekaar!

Wilma, Paul, en team bedankt voor jullie warme hart!

Met de pet rond - Ambassadeur: Alfa Accountants en Adviseurs

Alfa Accountants en Adviseurs

Peter Rondeel, relatiemanager bij Alfa Accountants en Adviseurs met vestigingen in de Achterhoek in Aalten, Zelhem, Zutphen en Winterswijk, vertelt waarom hij “Met de pet rond” een warm hart toedraagt:

“Alfa Accountants en Adviseurs heeft haar roots in de agrarische sector liggen. In 1942 is hiervoor de basis gelegd. Nog steeds vormen de agrarische bedrijven een groot deel van ons klantenbestand. Veel van onze collega’s in het agro team hebben ook binding met de sector; ze hebben ofwel thuis zelf een bedrijf, of er is familie met een agrarisch bedrijf.

In ons werk zitten we vaak bij onze klanten aan de keukentafel, waar bedrijf en privé samenkomen. Er wordt met veel passie en gedrevenheid over het bedrijf gesproken. De trots straalt er vaak vanaf. Wel merken wij ook dat de negatieve publiciteit, het ontbreken van perspectief en de vele, snel veranderende regelgeving veel zorgen en onrust geeft. Wij dragen het initiatief ‘Met de pet rond’ een zeer warm hart toe.

Door de verhalen en de foto’s in het boek hopen we dat er nog vele gesprekken aan de keukentafel gevoerd worden. Door de huidige boeren mét hun buren, vrienden, kennissen, noem maar op. Over wat er speelt in de sector, maar ook voor de broodnodige binding tussen boer en burger. Voor nu maar zeker ook voor de toekomstige boeren.

Zelf ben ik geboren en getogen op een melkveebedrijf en ik kijk hier met veel plezier op terug. Nuchtere kijk, praktisch denken en waardering voor het platteland heb ik meegekregen. Ik gun de agrarische sector een mooie toekomst, maar nog meer gun ik iedereen de mogelijkheid om nu en later te zien waar ons mooie voedsel vandaan komt. Daarvoor is het belangrijk om in gesprek te blijven.

De toekomst maken we zelf! Het boek ‘Met de pet rond’ is hierbij een geweldig hulpmiddel om in verbinding te zijn en te blijven.”

Met elkaar voor mekaar!
Peter Rondeel en Alfa Accountants en Adviseurs, bedankt!

For Farmers Nederland

Ook For Farmers Nederland draagt
‘Met de pet rond’ een warm hart toe.

Binnenkort lees je hier waarom.

Met de pet rond - Ambassadeur: Camping Veldzicht

Camping Veldzicht

Ook Camping Veldzicht draagt
‘Met de pet rond’ een warm hart toe.

Binnenkort lees je hier waarom.

Met de pet rond - Ambassadeur: Tragter Brandbeveiliging

Tragter Brandbeveiliging

Ook Tragter Brandbeveiliging draagt
‘Met de pet rond’ een warm hart toe.

Binnenkort lees je hier waarom.

Met de pet rond - Ambassadeur: 2Phone

Julia+

Ook Julia+ draagt ‘Met de pet rond’
een warm hart toe.

Binnenkort lees je hier waarom.

Met de pet rond - Ambassadeur: 2Phone

2Phone

Rudie Romijn, directeur van 2Phone Zakelijk vertelt waarom hij “Met de pet rond” een warm hart toedraagt:

“Ik ben opgegroeid en ik onderneem in de Achterhoek. Het is hier heerlijk wonen, werken en ontspannen in een fijne, diverse samenleving. Natuur, cultuur, kennis- en maakbedrijven, agrarische sector, en zoveel meer maken samen de sfeer.

“Met de pet rond” nodigt je uit om niet over elkaar maar met elkaar te praten. Om op die manier een steentje bij te dragen aan meer verbinding tussen platteland en stad. Dat is waarom ik het een warm hart toedraag.

Jonge boerenkinderen vertellen hun actuele verhalen, uit het leven gegrepen. Ze geven ons met prachtige foto’s een kijkje op het erf en nemen ons zo een stukje mee in hun belevingswereld van nu. Hoe verder, wat gaat er in hun hoofden om en hoe kijken ze naar de toekomst?

In het boek komen de pure foto’s en oprechte verhalen op een mooie manier samen. Het wekt direct interesse. Het is ook mooi, doordat het zo menselijk is. Alleen al daarom is een aanrader om het te pakken te bekijken

Met de pet rond - Ambassadeur: Lely Center Zelhem

Lely Center Zelhem

Ruud Groot Wassink en Frank te Vruchte, eigenaren van Lely Center Zelhem vertellen waarom ze “Met de pet rond” een warm hart toedragen:

“Als organisatie zijn wij nauw betrokken bij de agrarische sector en het boerenleven. Veel van onze collega’s doen in de ochtend eerst het werk op hun eigen boerderij voordat zij hun werkdag bij ons op het Lely Center starten. In die rol zitten wij dan ook veelvuldig bij boeren aan de keukentafel om te praten over het heden en de toekomst. Tijdens die gesprekken merken wij dat het boeren vaak nog steeds trots maakt; samen met het gezin de schouders eronder!
Wij merken dat er ook wel geworsteld wordt met de onduidelijke regelgeving en de negatieve publiciteit richting de sector. Dat maakt de kloof steeds groter tussen boer en burger; en dat is waar in onze optiek “met de pet rond” een initiatief is dat een brug kan slaan.

Het boek “Met de pet rond” geeft een pure inkijk in het opgroeien op een boerderij. Het zijn levensverhalen van boerenkinderen uit de door ons zo geliefde regio. Het boek kan helpen om met elkaar in gesprek te gaan. Op die manier leggen wij samen de fundering voor onderling begrip.
Wij geloven in met elkaar praten in plaats van over elkaar; niet tegenover elkaar maar naast elkaar.

Wij zetten ons graag in voor dit initiatief en hopen dat het de verbinding kan zijn tussen de stad en het platteland. We’j draagt graag ons steentje be’j!”

Namens team Lely Center Zelhem,
Ruud Groot Wassink en Frank te Vruchte

Met de pet rond - Ambassadeur: Culturije

Culturije

Ook de Culturije draagt ‘Met de pet rond’
een warm hart toe.

Binnenkort lees je hier waarom.

Met de pet rond - Ambassadeur: Dekalu

Dekalu

Ook Dekalu draagt ‘Met de pet rond’
een warm hart toe.

Binnenkort lees je hier waarom.

Met de pet rond - Ambassadeur: Coops Mengvoeders

Coops Mengvoeders

Ook Coops Mengvoeders draagt
‘Met de pet rond’ een warm hart toe.

Binnenkort lees je hier waarom.

Met de pet rond - Ambassadeur: Frielink Multidiensten

Frielink Multidiensten

Ook Frielink Multidiensten draagt
‘Met de pet rond’ een warm hart toe.

Binnenkort lees je hier waarom.

Met de pet rond - Ambassadeur: Hertgers Transport

Hertgers Transport

Ook Hertgers Transport draagt
‘Met de pet rond’ een warm hart toe.

Binnenkort lees je hier waarom.

Met de pet rond - Ambassadeur: Bloemen Groot Jebbink

Bloemen Groot Jebbink

Ook Bloemen Groot Jebbink draagt
‘Met de pet rond’ een warm hart toe.

Binnenkort lees je hier waarom.

Met de pet rond - Ambassadeur: Karin Hukker Praktijk voor muziek

Karin Hukker Praktijk Voor Muziek

Ook Karin Hukker Praktijk Voor Muziek draagt
‘Met de pet rond’ een warm hart toe.

Binnenkort lees je hier waarom.

Word ook ambassadeur

Steun het initiatief en word ambassadeur van ‘Met de pet rond’.
Hoe je kunt bijdragen? Neem contact op en we vertellen je er alles over.

Ik wil ambassadeur worden
By Sitework sitework.nl