Skip to main content

HOOFDROLSPELERS

Hoofdrolspelers

MAAK KENNIS MET DE HOOFDROLSPELERS VAN ‘MET DE PET ROND’

Joes

Na de ruilverkaveling in de jaren ‘60 zijn we terechtgekomen op de plek waar we nu boeren. Als Joes (13) hier boer wordt, zal hij de vierde generatie Penterman zijn. Joes helpt graag mee op het bedrijf en is dan ook al heel handig met trekkers en koeien.

Het hele verhaal van Joes lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

 

Daphne & Anouk

Wij zijn Daphne (20) en Anouk (17). Samen met onze ouders wonen wij op een melkveebedrijf in Winterswijk Miste. Hier houden we 120 melkkoeien en bijbehorend jongvee.

Het hele verhaal van Daphne & Anouk lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Jack

Hoi, ik ben Jack. Ik ben 11 jaar oud. Ik woon op een boerderij in Winterswijk Miste. Ik wil boer worden, omdat ik het gewoon mooi werk vind en ik het leuk vind.

Het hele verhaal van Jack lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Sanne

Sanne is 11 jaar en heeft besloten dat ze boerin wil worden. Niets of niemand kan haar van die gedachte afhouden. Ze is vaak in de stal of mee op de trekker, gek op de koeien en helpt heel graag mee.

Het hele verhaal van Sanne lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Lenk

Lenk is in zijn ‘vrije’ uurtjes veel op de boerderij te vinden. Naast zijn interesse voor machines, vindt hij het leuk om met zijn pink naar de keuring te gaan

Het hele verhaal van Lenk lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Emma

Mijn naam is Emma Dijkman, 17 jaar oud en ik woon op een boerderij. Mijn ouders, broer en ik runnen met z’n vieren een jongvee-opfokbedrijf.

Het hele verhaal van Emma lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Ernst

De familie heeft drie kinderen: Miral (8), Julan (6) en Davin (3). Hier vechten ze om de pet! Alle drie hebben ze heel veel passie voor dieren en het vrije buitenleven. Misschien wordt een van hen later wel de nieuwe bedrijfsopvolger of komen er zelfs meerdere!

Het hele verhaal van de Familie Ernst lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Jelte

Ik ben Jelte en mij past de pet ook wel. Ik woon samen met mijn twee grote broers, papa en mama en opa en oma op onze boerderij. Ik ben zeven weken oud en zelfs in die korte tijd is er al veel veranderd.

Het hele verhaal van Jelte lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Ties

Mijn naam is Ties te Selle. Ik ben 11 jaar oud en woon op een boerderij in Winterswijk Ratum, samen met mijn ouders en twee zussen. We hebben een melkveebedrijf met 130 koeien. Ik help graag op de boerderij omdat ik het leuk vind.  Het mooiste werk is om met de koeien en kalfjes bezig te zijn…

Het hele verhaal van Ties lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Ize en Jur

Ize en Jur wonen op een vleesveebedrijf in Barchem.

Oude oma zorgt dat de appels, peren en groenten klaar worden gemaakt voor het eten of voor in de diepvries! Oude oma kan namelijk heerlijke appelmoes maken, vinden Ize en Jur. Opa en oma en papa en mama werken op de boerderij en Ize en Jur helpen mee als ze dat willen.

Het hele verhaal van Ize & Jur lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Stein, Floor en Fenna

Stein (10), Floor (7) en Fenna (4) kunnen de vijfde generatie boer(in) worden op deze plek, maar of ze dat ook gegund wordt, is nog een vraagteken in deze idiote tijd. We werken en wonen op een melkveebedrijf in Mariënvelde en combineren dat met wat vleesvee en opfok van jonge paarden.

Het hele verhaal van Stein, Floor & Fenna lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Gijs en Pim

Gijs (7) en Pim (4) wonen op een melkveebedrijf met 120 koeien. De boerderij is van hun ouders, maar ook van opa en oma, ze hebben samen een maatschap.

Het hele verhaal van Gijs & Pim lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Anne

Ik ben Anne (25) en krijg regelmatig de vraag of ik altijd al vrachtwagenchauffeur wilde worden. Nee, ik wilde de agrarische sector in. Als elfjarig meisje ging ik al mee op de melkvrachtwagen. Ik had toen nog geen besef waar onze melk heenging en dat wilde ik natuurlijk wel graag weten.

Het hele verhaal van Anne lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Geessink Akkerbouw

Wij… Ela (12), Harm (10), Inge (8), Collin (3) en Noud (1) … zijn de trotse boeren en boerinnen van Geessink Akkerbouw. Een echt familiebedrijf, waar ieder op zijn eigen manier een steentje bijdraagt.

Het hele verhaal van Geessink Akkerbouw lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Joep en Teun

Dit zijn Joep (5) en Teun (2). Ze helpen graag mee op de boerderij. De jongens vinden het leuk om mee te gaan op de trekker of de shovel en ook het voeren van de koeien en kalveren vinden ze erg leuk.

Het hele verhaal van Joep & Teun lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Rens en Jelle

Wij zijn Rens (10) en Jelle (8) en we wonen samen met onze ouders Marcel en Erika op een melkveebedrijf in de Holterhoek. We hebben 90 melkkoeien en bijbehorend jongvee.

Het hele verhaal van Rens & Jelle lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Douwe

Douwe woont samen met zijn zus en ouders op de Haart in Aalten. Zijn vader, waarmee hij op de foto staat, runt samen met zijn twee broers het loonbedrijf. Douwe zou de vierde generatie kunnen worden op deze mooie plek, die al bijna zeventig jaar bestaat.

Het hele verhaal van Douwe lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Bart en Jochem

Bart (18) wilde als kleuter al boer worden en ook nu is dat nog steeds wat hij wil. Hij is naar verscheidene demonstraties geweest en ook Jochem (17) is dan geregeld van de partij, omdat hij ook zijn stem wil laten horen. Hij wil dat zijn broer kan gaan boeren, net als andere leeftijdsgenoten die dat willen. Bart zegt: “ ‘t Kumpt goed”. Hij is positief ingesteld.

Het hele verhaal van Bart & Jochem lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Minke en Jurre

Wij zijn Minke (14) en Jurre (12) Tragter en wonen samen met onze ouders op boerderij Botloon in Geesteren. Wij fokken jongvee op voor drie melkveehouders uit de regio en voor de export. Op dit moment hebben wij rond de 200 stuks kalfjes en pinken in onze stallen lopen.

Het hele verhaal van Minke & Jurre lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Boerderij Nieuw Harmelink

De jongens Sven (13) en Thijs (12) wilden hun lievelings-
trui aan en Maud (9) had zelfs het paard ingevlochten, dat ook nog gauw even geborsteld moest worden. Na een gezellig kopje thee werd de setting helemaal klaargemaakt zoals de kinderen het in gedachten hadden. Het is een superleuk plaatje geworden!

Het hele verhaal van Boerderij Nieuw Harmelink lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Joris en Friso

Wij zijn Friso en Joris Toevank uit Ruurlo. Bij ons op de boerderij hebben we 150 melkkoeien. Wij helpen onze ouders vaak met allerlei klusjes op de boerderij en als er nog tijd over is, trappen we graag samen een balletje.

Het hele verhaal van Joris & Friso lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Jort

Het buitenleven op de boerderij mag wat ons betreft echt nooit verloren gaan. Daarom hoop ik dat ook Jort – nu nog maar 3 jaar – in de toekomst zijn droom achterna kan gaan.

Het hele verhaal van Jort lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Loes en Fieke

Wij zijn Loes (2 jaar) en Fieke (2 maanden). Wij wonen in Vorden, in het buurtschap Linde. Onze papa runt – samen met opa en wat hulp van mama – een melkveebedrijf met tachtig koeien. Het liefst is Loes de hele dag papa aan het helpen op de boerderij. Op haar traptrekker scheurt ze over het erf heen.

Het hele verhaal van Loes & Fieke lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Esmee en Teun

Esmee (6) en Teun (4) woonden begin dit jaar nog in een woonwijk in Apeldoorn en nu zijn ze opeens kleine boertjes. Als ik Esmee vraag of ze weer terug zou willen naar hun oude huis, zegt ze volmondig: “Nee, ik kan hier lekker buiten spelen en ik zie papa veel vaker”.

Het hele verhaal van Esmee & Teun lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Gijs en Lieke

Wij zijn Gijs (12) en Lieke (9). Wij wonen samen met onze moeder en twee honden op onze boerderij in Olden Eibergen. Hier hebben we een jongvee-opfokbedrijf, waar we het jongvee van onze buren grootbrengen.

Het hele verhaal van Gijs & Lieke lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Mara

Ik ben Mara (bijna 2). Ik woon met mijn papa Rik en mama Sharon in Eibergen.  Mijn papa runt samen met zijn familie een melkveebedrijf

Het hele verhaal van Mara lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Arjen en Gerben

Wij zijn Gerben (23) en Arjen (21) Abbink uit Hengelo Gelderland. Onze ouders hebben een melkveebedrijf, wat wij voort willen zetten. Hiermee zouden wij de vijfde generatie boeren worden in de familie.

Het hele verhaal van Arjen & Gerben lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Suze

Dit is Suze (16 maanden). Suze woont op een zeugenhouderij in Beltrum. Papa en opa verzorgen de varkens. Mama en oma hebben, naast alle werkzaamheden op de boerderij, ook nog een baan in de zorg.

Het hele verhaal van Suze lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Rick

Mijn naam is Rick (24) en ik woon en help mee op het melkveebedrijf van mijn ouders en oom in Haarlo. Van jongs af aan ben ik altijd al op de boerderij te vinden. De combinatie van techniek en melkvee vind ik mooi.

Het hele verhaal van Rick lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Guus, Teun en Fien

Wij zijn Guus (10), Teun (9) en Fien (6). Wij wonen in Winterswijk Meddo. Onze ouders runnen samen met opa, oma en onze oom Jochem een geiten- en koeienbedrijf.

Het hele verhaal van Guus, Teun & Fien lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Emily

Wij zijn Emily (17) en Ivan (15). Wij hebben nu even de pet op. We wonen samen met onze zus, vader en moeder op onze boerderij in Eibergen.

Het hele verhaal van Emily lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Ivan

Wij zijn Emily (17) en Ivan (15). Wij hebben nu even de pet op. We wonen samen met onze zus, vader en moeder op onze boerderij in Eibergen.

Het hele verhaal van Ivan lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Kees, Hanne en Mies

Kees (11), Hanne (9) en Mies (6) zijn de negende generatie op de boerderij van de familie Krabben in Mariënvelde. Vroeger een gemengd bedrijf met koeien, kippen en varkens, nu een varkensbedrijf.

Het hele verhaal van Kees, Hanne & Mies lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Pascal en Roan

Wij zijn Pascal Havekes (20) en Roan Eelderink (12). Wij wonen in buurtschap Linde (Vorden).

Het hele verhaal van Pascal & Roan lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Max en Liz

Tussen het Twentekanaal en de Berkel in Lochem (Groot-Dochteren) wonen Max (12) en Liz (8) Roekevis op boerderij ‘Boevink’. Buitenspelen op en rond het melkveebedrijf is wat ze het liefste doen. In de zomer wordt er veel gezwommen in de Berkel en het Twentekanaal, soms met het eigen gebouwde vlot.

Het hele verhaal van Max & Liz lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Mart, Carmen en Twan

Wij zijn Mart (19), Carmen (24) en Twan (22). In onze jeugd hebben wij al meerdere veranderingen op de boerderij meegemaakt, die nodig waren om het bedrijf levensvatbaar te houden. Na de transformatie, circa zeventien jaar geleden, van een gemengd bedrijf met varkens en koeien naar enkel zeugen, wordt nu de hoop gevestigd op een kleinschalig biologisch varkensbedrijf.

Het hele verhaal van Mart, Carmen & Twan lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Evanne

Mijn naam is Evanne Wolsink. Ik ben 17 jaar oud en een jonge boerin uit Halle. Thuis hebben we 105 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Ik doe de opleiding melkveehouderij niveau 4 op het Zone College.

Het hele verhaal van Evanne lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Linde en Veerle

Wij zijn Linde (2,5 jaar) en Veerle (6 maanden) en wonen met papa, mama, opa en oma op de boerderij in Lochem.

Het hele verhaal van Linde & Veerle lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Tess en Luuk

Wij, Luuk (16) en Tess Harkink (13), zijn samen met onze ouders op 1 november 2021 naar Canada geëmigreerd. We hebben in 2019 besloten te verhuizen, omdat we beiden in de agrarische sector verder willen, maar ook omdat onze vader nog twintig jaar moet werken en we dat als boer niet vol konden houden op het bedrijf waar wij zaten.

Het hele verhaal van Tess & Luuk lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Anouk, Maureen, Simon en Jeroen

Anouk (22), Maureen (21), Jeroen (19) en Simon (14) boeren met hun ouders en grootouders op het melkveebedrijf de ‘Hukkert’. Ze hebben 110 melkkoeien en bijbehorend jongvee.

Het hele verhaal van Anouk, Maureen, Simon & Jeroen lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Loek

Van de week vroeg Loek (13): “Liggen jullie weleens wakker over de vraag of ik boer wil worden?” Nee, niet over de vraag of jij boer wilt worden, je moet doen wat je leuk vindt. Maar áls je boer wil worden en hoe dat er dan uit komt te zien voor jou, daarover wel.

Het hele verhaal van Loek lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Roel

Mijn naam is Roel Jansen (21) en samen met mijn zussen Nardy (22) en Iris (17) woon ik op het melkveebedrijf in Zieuwent. In 2009 zijn mijn ouders hier terechtgekomen, omdat we moesten verplaatsen vanwege de komst van het nieuwe bedrijvenpark A18 (Doetinchem).

Het hele verhaal van Roel lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Jesper en Benthe

Jesper (6) en Benthe (4) wonen met hun ouders en opa en oma op het melkveebedrijf in Zelhem. Ze zijn graag buiten en genieten van het voorrecht om op te mogen groeien op een boerderij.

Het hele verhaal van Jesper & Benthe lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Merle

Mijn naam is Merle Damkot, ik ben 12 jaar en woon op een mooie boerderij in Winterswijk Henxel, samen met mijn oudere zus, twee jongere zusjes en mijn ouders. Wij hebben een melkveebedrijf met 100 melkkoeien en 60 stuks jongvee.

Het hele verhaal van Merle lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Jonne

Hoi, ik ben Jonne en ben bijna 11 jaar. Ik woon net als mijn zussen op de boerderij met melkkoeien en wat paarden. Mijn hobby’s zijn dansen en paardrijden.

Het hele verhaal van Jonne lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Benthe

Ik ben Benthe en ben 14 jaar oud. Ik zit op het Zone College in leerjaar drie van het Groene Lyceum. Door de jaren heen ben ik de boerderij steeds leuker gaan vinden en dat groeide uit tot het gevoel dat ik de boerderij ook graag over zou willen nemen.

Het hele verhaal van Benthe lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Marit

Ik ben Marit, ik ben 16 jaar oud, zit op dit moment in het vijfde leerjaar van het Groene Lyceum op het Zone College in Doetinchem en heb stagegelopen op verschillende melkveebedrijven. Ik heb één tot twee keer per week een melkadres en help graag thuis op de boerderij.

Het hele verhaal van Marit lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Tess, Lotte en Britt

Tess (9), Lotte (6) en Britt (3) zijn drie boerinnen in spé. Buiten de verplichte schooltijden om, zijn deze jongedames veel tussen de koeien, bij de kalfjes of op de trekker te vinden.

Het hele verhaal van Tess,Lotte & Britt lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Dani, Nina, Davy en Nola

Dani (11), Nina (10), Davy (5) en Nola (4) van Lier zijn vijf jaar geleden vanuit tuinbouwregio Westland in de Achterhoek komen wonen. Papa Rutger en mama Linda voelden de Randstad steeds meer op zich afkomen en kozen ervoor om de drukte te verlaten en het gemoedelijke plattelandsleven weer op te zoeken in de Achterhoek.

Het hele verhaal van Dani, Nina, Davy & Nola lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Teun

Hoi, ik ben Teun (8) en ik woon op een boerderij in Vragender-Lievelde. Mijn vader en moeder hebben een melkveebedrijf met 180 melkkoeien en ik word boer.

Het hele verhaal van Teun lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Siebe en Tjerk

Wij zijn Siebe (17) en Tjerk (12) uit de Heelweg. Ik (Siebe) zit in het 2e leerjaar van de mbo-opleiding Veehouderij bij het Zone College. Thuis hebben we een melkveebedrijf met ca. 65 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Mijn broertje Tjerk gaat naar het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Ook hij vindt de boerderij machtig mooi.

Het hele verhaal van Siebe & Tjerk lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Angelo

In het buitengebied van Winterswijk Woold wonen Angelo (5) en Chayenne (3) Bus op boerderij Hakeman. Ook zij zijn – net als hun vader en moeder – niet hier op de boerderij geboren. Door een overname buiten de familie om konden hun ouders toch nog boer worden, wat ze ook in hart en nieren zijn.

Het hele verhaal van Angelo lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Chayenne

In het buitengebied van Winterswijk Woold wonen Angelo (5) en Chayenne (3) Bus op boerderij Hakeman. Ook zij zijn – net als hun vader en moeder – niet hier op de boerderij geboren. Door een overname buiten de familie om konden hun ouders toch nog boer worden, wat ze ook in hart en nieren zijn.

Het hele verhaal van Chayenne lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Hidde

Mijn naam is Hidde Harbers en ik ben 21 jaar oud. In het weekend woon ik samen met mijn ouders en grootvader op een melkveebedrijf in Borculo. We hebben thuis 150 melkkoeien met 100 stuks jongvee. Doordeweeks zit ik op kamers in Dronten, waar ik aan de Aeres Hogeschool studeer.

Het hele verhaal van Hidde lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Tim, Evi en Sem

Wij zijn Tim (10), Evi (9) en Sem (1) Leferink en wonen in Halle. Bij ons op de boerderij hebben we 140 melkgevende koeien, die we melken met een enkel- en dubbelbox van BouMatic melkrobots.

Het hele verhaal van Tim, Evi & Sem lees je in het boek ‘Met de pet rond’.

Bestel het boek

Direct bestellen
By Sitework sitework.nl