Skip to main content

Het idee

Met de camera 'de boer op'

Als fotograaf, maar vooral als moeder van Loek (13) en partner van boer Bert, maak ik (Erika) me zorgen of de boerenkinderen van nu straks nog wel een boerenpet kunnen blijven dragen.

Omdat ik meer van de verbinding ben dan van het protest, vroeg ik me af op welke manier ikzelf mijn steentje zou kunnen bijdragen om die onzekerheid van veel boerengezinnen een gezicht te geven. Als fotograaf vond ik dat steentje door ‘met de pet rond te gaan’ en portretten te maken van al die jonge boeren en boerinnen, die op hun eigen manier invulling (gaan) geven aan hun toekomst.

Het initiatief

Een 'warm' initiatief

Het idee werd omarmd door Roy en Mike van Het Ontwerphuys en Buro feel in Lochem. Mijn twee mannen. Zij tekenden onder meer voor de vormgeving van het boek. Toen we de handen ineengeslagen hadden kwam van het een het ander. Het idee groeide uit tot een ‘een warm initiatief’. Met het boek als positief podium én uitnodiging aan boeren, burgers en buitenlui – dus iedereen – om niet over elkaar maar mét elkaar te praten. Want als je elkaar kent, begrijp je elkaar een stuk beter. Op naar meer verbinding en onderling begrip tussen stad en platteland. En dat is hoognodig als je het ons vraagt.

Het boek en meer

Een positief podium

Naast het boek hebben we 'meer onder de pet'. Blijf onze website en socials in de gaten houden. We gaan namelijk 'Met de pet rond' verder het land in brengen. Nog meer verbinding en nog meer onderling begrip. Dat is het doel! Zo kunnen we alvast verklappen dat we druk bezig zijn met een leuke lesbrief en een interactieve (reizende) expositie.

‘Met de pet rond’ is een initiatief van Erika Klein Kranenbarg (Mensenmens Fotografie),
Roy Amerongen en Mike Arends (Buro feel™ + Het Ontwerphuys).

By Sitework sitework.nl