Skip to main content

Op di 21 feb, 10:00 schreef Wouter du Gardijn

Met de pet rond - Boek op reis

Hoe verbind je het platteland met de stad en andersom?

Begrip creëren voor elkaars toekomst is een groot goed in Nederland. De foto’s en verhalen van de boeren kwamen echt bij mij binnen. Soms is iets verweg en hoef je het niet te voelen, maar na het lezen van dit prachtige in Jip & Janneke geschreven boek kwam de boerenwereld in een keer een stuk dichterbij.

Graag geef ik het boek door aan Jimme Nordkamp Wethouder van de gemeente Losser. Voor mij is hij op zeer jonge leeftijd al een voorbeeld verbinder. Mooi om te zien hoe Jimme op zo’n jonge leeftijd al impact wil maken in de maatschappij.

‘De foto’s en verhalen van de boeren kwamen echt bij mij binnen.’

– Wouter du Gardijn

Meer weten of het boek bestellen?

Bestel het boek

Het boek op reis

Deze week is het boek van “Met de pet rond” aan een avontuurlijke reis begonnen, kriskras door Nederland.

Het vertrekpunt van de reis is bij Wouter du Gardijn, mede-eigenaar van de du Gardijn groep uit de Gemeente Enschede. De indrukken die de verhalen in het boek op Wouter maken schrijft hij in het online reisdagboek.

Iedereen kan dan meegenieten van een ongetwijfeld verrassende reis met eindbestemming onbekend. Na een logeerpartij van maximaal een week brengt hij het boek naar een nieuw logeeradres in een andere woonplaats. En zo zal telkens weer iemand anders een volgende bladzijde in het reisdagboek vullen met een eigen verhaal.

Reisafspraken

Krijg jij een van de rondreizende boeken in handen dan hopen we dat het je veel leesplezier en fijne gespreksstof oplevert. Schrijf vervolgens jouw eigen verhaal en post dat op een van je socials en tag Met de pet rond. Daarna geef je het boek binnen een week door aan iemand buiten je eigen woonplaats. “Met de pet rond” is geen politiek statement of protest. Het is een positief initiatief met de mooie missie om meer onderling begrip en verbinding tussen platteland en stad te bewerkstelligen door mensen uit te nodigen niet over elkaar maar met elkaar in gesprek te gaan. Wij hopen dat de reisverhalen die jullie schrijven daar een belangrijke bijdrage aan mogen leveren.

By Sitework sitework.nl