Skip to main content

Op di 7 maart, 22:01 schreef Hart van Nederland

Erika wil kloof stad en platteland dichten met nieuw boek: 'Ga het gesprek aan'

Boerin en fotografe Erika Klein Kranenbarg stond dinsdagmiddag in de Tweede Kamer voor het presenteren van haar fotoboek over de onzekere toekomst die zij voor veel boerenkinderen voorziet. Haar boodschap in Den Haag is duidelijk: “Verbinden is een werkwoord, maar wij willen er echt werk van maken,” laat Erika aan Hart van Nederland weten.

Door Hart van Nederland.nl
_

Volgens haar kan het boek ‘Met de pet rond’, dat verhalen vertelt van boerenkinderen, een bijdrage leveren aan verschillende mensen. “Door goed met elkaar in gesprek te gaan, kun je elkaar beter leren begrijpen”, zegt Erika.

Volgens Klein Kranenbarg is het bezoek dinsdag in Den Haag vooral bedoeld om een goed gesprek op gang te brengen. “Niet alleen ik, maar juist de kinderen willen eigenlijk met politiek Den Haag in gesprek. Wat gebeurt er achter de staldeuren en wat doet onzekerheid met boerenkinderen?” vraagt de auteur zich af. Ze is tevens moeder van de 13-jarige Loek, die ze graag een toekomst als boer wil bieden.

In het boek staan portretten van kinderen van boeren. Een van die kinderen is Hidde uit Dronten. Hij vertelt waarom hij moet strijden voor zijn toekomst:

Overheid ook een rol

Meerdere Kamerleden waren dinsdagmiddag aanwezig bij de boekpresentatie. VVD-Kamerlid Thom van Campen laat aan Hart van Nederlandweten: “Samen moeten we op zoek naar een duurzame toekomst voor de boeren. Het is belangrijk dat we hier in Den Haag knopen doorhakken die zorgen voor perspectief bij deze jonge boeren.”

BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas wil nog geen beloften doen: “Er zal altijd voor boeren een toekomst zijn, maar wie die boeren zijn, en of dat dat jochie is, dat weet ik niet. Ik kan hem dat niet beloven. Ik kan alleen maar strijden voor Loek dat hij ook straks nog boer Loek kan zijn,” vertelt Van der Plas aan Hart van Nederland.

Dit bericht werd gepubliceerd door Hart van Nederland

Hart van Nederland.nl
By Sitework sitework.nl